Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Οφειλόμενη απάντηση σε αισχρότητες και αναλήθειες

Του Θέμη Πολυβίου
Γεν. Γραμματέα ΟΕΛΜΕΚ
Εκπροσώπου της ΝΕΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ


Τα μαθήματα του συνδικαλισμού και οι ψευδολογίες του Παντελή Νικολαϊδη

Είχα αποφασίσει να μην ασχοληθώ με τις αοριστολογίες, ανοητολογίες και τα ψεύδη του εκπροσώπου της ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ Παντελή Νικολαΐδη, για τον απλούστατο λόγο ότι όλοι σ’ αυτό το μικρό τόπο που ζούμε γνωρίζουν το ποιόν και τη δράση του καθενός.


Αυτή, εξάλλου, ήταν και η συμβουλή κοινών γνωστών με τον Παντελή Νικολαϊδη αλλά και φίλων μου.

Επειδή όμως τα πράγματα άρχισαν να προσλαμβάνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις και η σιωπή μου θεωρήθηκε από τον Παντελή Νικολαϊδη ως αδυναμία και ενοχή, με αποτέλεσμα, εκτός από τα ψεύδη να καταφεύγει τώρα και σε αισχρότητες, θέλω να αναφέρω τα παρακάτω:
Ο Παντελής Νικολαϊδης βλέπει τα πράγματα όπως τον συμφέρουν και όπως τον βολεύουν και νομίζει ότι βρήκε πρόσφορο έδαφος να ασκήσει μικροπολιτική που είναι το προσφιλές του έργο.
Μας χαρακτηρίζει υποχωρητικούς αναφέροντας ότι ενεργήσαμε πραξικοπηματικά, όταν το Κ.Δ.Σ. αποφάσισε όχι την άρση των μέτρων, όπως ψευδόμενος ισχυρίζεται, αλλά την προσωρινή αναστολή.

Τους πραξικοπηματίες ο Παντελής να τους αναζητήσει αλλού.  Γνωρίζει πολύ καλά ότι ούτε σε άτακτη φυγή τραπήκαμε ούτε υποχωρήσαμε.  Γνωρίζει, επίσης, ότι είναι η ΟΕΛΜΕΚ που πρωτοστάτησε να συγκληθεί η πρόσφατη πανσυνδικαλιστική με τη συμμετοχή όχι μόνο των οργανώσεων των κρατικών υπαλλήλων αλλά και της ΕΤΥΚ και της ΠΟΑΣ.  Μήπως διαφωνεί με τις αποφάσεις που λήφθησαν αποτέλεσμα των οποίων ήταν ο Υπουργός Οικονομικών να κάνει διορθωτικές δηλώσεις για το θέμα του εφάπαξ;
Γιατί κάνει τον ανήξερο ο Παντελής, είναι φανερό.  Θέλει να πουλήσει πατριωτισμό και δυναμισμό με κούφια λόγια.  Όμως οι συνδικαλιστικοί αγώνες δεν κερδίζονται με αυτό τον τρόπο.
Με την αρθρογραφία του ο Παντελής Νικολαϊδης ταυτίστηκε με τους αντιπάλους της ΟΕΛΜΕΚ προσθέτοντας επιχειρήματα στη φαρέτρα τους.

Αλήθεια, γιατί δεν βγήκε να απαντήσει στις προκλητικές ανακοινώσεις της ηγεσίας του Συνδέσμου Διευθυντών, όπου μεσούντος του αγώνα μας τον υπέσκαπταν;  Μήπως επειδή είναι κολλητός του ο Πρόεδρος των Διευθυντών;

Γιατί δεν απαντά σε όσους παραποιούν αλήθειες και πραγματικότητες ρίχνοντας τους εκπαιδευτικούς και την ΟΕΛΜΕΚ στο πυρ το εξώτερο και κατηγορεί την ΟΕΛΜΕΚ, προσπαθώντας να διχάσει τον κλάδο;

Μας κατηγορεί ότι εξυπηρετούμε κομματικά συμφέροντα.  Μήπως κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια;  Είναι η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ που ήλθε σε επαφή με όλα τα κόμματα και εξέφρασε την πλήρη διαφωνία της με τις ενέργειές τους, σ’ ό, τι αφορά τα μέτρα και όχι ο Παντελής.

Μας κατηγορεί, ακόμη, ότι δεν κάναμε τίποτα, ακολουθήσαμε παθητική στάση χωρίς να πετύχουμε να είμαστε μέρος του εργατικού διαλόγου.

Όταν από τον περασμένο Ιούνιο ξεκινούσαμε τον αγώνα και συνεχίζαμε τον Ιούλιο και το Αύγουστο ο Παντελής έκανε τα μπάνια του στη Λεμεσό.

Όχι μόνο δεν ακολουθήσαμε παθητική στάση, αλλά απαιτήσαμε έντονα τη συμμετοχή μας στον εργατικό διάλογο και από την ΠΑΣΥΔΥ και από τον Υπουργό Οικονομικών και όπως πολύ καλά γνωρίζει το αίτημά μας αυτό έγινε αποδεκτό.

Κόπτεται για την αγωνιστική του δράση ο Παντελής, ισχυριζόμενος ότι υποστηρίζει τις δημοκρατικές διαδικασίες και ότι εμείς με αντεργατικές μεθοδεύσεις παρακάμψαμε την Π.Σ.Γ.Α.

Διερωτώμαι ειλικρινά:  Δεν ήταν παρών ο Παντελής, όταν το Κ.Δ.Σ. αποφάσιζε να αναστείλει το μέτρο των εφημερεύσεων;  Τότε είχε δικαίωμα να πάρει τέτοια απόφαση;  Γιατί δεν βγήκε να καταγγείλει τότε αυτούς που πήραν την απόφαση;  Μήπως επειδή εξυπηρετούσε το φίλο του Πρόεδρο του Συνδέσμου Διευθυντών;

Ο άνθρωπος που κόπτεται για τις δημοκρατικές διαδικασίες δεν τυγχάνει της εμπιστοσύνης ούτε των στελεχών της κίνησής του.  Είναι επανειλημμένες οι φορές που στελέχη της κίνησής του διαχώρισαν τη θέση τους από ενέργειες του.

Τον ρωτώ: Ρώτησε κανένα μέλος της κίνησής του, πριν προχωρήσει στην έκδοση των λιβελογραφημάτων του ή στην έκδοση των ανακοινώσεων με το λογότυπο της Νέας Πνοής;  Πάντως, επικοινώνησα με κάποια στελέχη της κίνησής του τα οποία μου ανέφεραν ότι όχι μόνο δεν γνώριζαν για τα γραφόμενα του Παντελή, αλλά ότι δεν τα εκφράζει ούτε το περιεχόμενό τους.

Για τη νομική προσφυγή να τον πληροφορήσουμε, για να κοιμάται ήσυχος, ότι ήδη έχει γίνει προσφυγή και ότι είναι κοινή απόφαση της πανσυνδικαλιστικής να γίνουν και άλλες.  Αυτός όμως, έμεινε στην προετοιμασία.

Τελειώνοντας, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι πιστοποιητικά για τη δράση μου δεν δέχομαι από κανένα Παντελή.  Κριτές μου είναι οι συνάδελφοι μέλη της ΟΕΛΜΕΚ τα συμφέροντα των οποίων θα συνεχίσω να υπηρετώ χωρίς να πτοούμαι από ψευδολογίες, αισχρότητες και αβάσιμες ενέργειες που προσπαθούν να με πλήξουν.

Θέμης Πολυβίου
Γεν. Γραμματέας ΟΕΛΜΕΚ
Εκπρόσωπος ΝΕΑΣ  ΚΙΝΗΣΗΣ  ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
Αρ. πρωτ. ΘΕΜΗΣ(ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ)

                     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Νέα Κίνηση Καθηγητών διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια υβριστικού, σεξιστικού, απειλητικού, ρατσιστικού ή άλλου προσβλητικού περιεχομένου, λιβελλογραφήματα καθώς και σχόλια άσχετα με το περιεχόμενο των αναρτήσεων που ενδέχεται να προκαλέσουν λανθασμένες εντυπώσεις για το περιεχόμενο και το σκοπό ανάρτησης αυτού του ιστολογίου