Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Αντιφατική η στάση της ΔΗΚΙ


του Θέμη Πολυβίου
Γεν. Γραμματέα της ΟΕΛΜΕΚ


Στους επικριτές και όσους αντιμάχονται το δίκαιο αγώνα της ΟΕΛΜΕΚ και των άλλων εκπαιδευτικών οργανώσεων, για προάσπιση των εργαζομένων, που καλούνται να σηκώσουν αποκλειστικά το βάρος της οικονομικής κρίσης, ενώ οι έχοντες και κατέχοντες βγάζουν την ουρά τους απέξω, προστέθηκε, δυστυχώς, με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΗΚΙ.

Σε μια ανακοίνωση γεμάτη αντιφάσεις η ΔΗΚΙ από τη μια τάσσεται κατά των μέτρων που εξήγγειλε η ΟΕΛΜΕΚ και με τη δική της έγκριση, μεταχειριζόμενη την προσφιλή της μέθοδο να βγάζει την ουρά της απέξω και από την άλλη να δηλώνει ότι θα δώσει τον αγώνα με τους άλλους καθηγητές.

Ας μας ξεκαθαρίσει με ποιο τρόπο θα το πράξει αυτό η ΔΗΚΙ.  Πώς θα διεκδικήσουμε τα αιτήματα, που όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της είναι δίκαια;  Με ευχολόγια;  Με αυτή την ποντιοπιλατική στάση της η ΔΗΚΙ το μόνο που πετυχαίνει είναι να προσθέτει βέλη στη φαρέτρα όσων μάχονται τον αγώνα μας και ειδικά στους βασικούς επικριτές μας ΚΕΒΕ και ΟΕΒ.

Η ΔΗΚΙ ψεύδεται, όταν μιλά για διαφωνίες της.  Η απόφαση του Κ.Δ.Σ. ήταν ομόφωνη.  Εκτός και αν ο συγγραφέας της ανακοίνωσης αμφισβητεί τους εκπροσώπους του στο Κ.Δ.Σ.

Αν η ΔΗΚΙ συνεχίσει να προκαλεί με αυτή την τακτική θα αναγκαστούμε να δώσουμε τα πρακτικά των συνεδριάσεων της ΟΕΛΜΕΚ στη δημοσιότητα, για να ενημερωθεί επιτέλους, ο καθένας ποια είναι η πραγματικότητα και ποιοι ασκούν μικροπολιτική για αλλότρια συμφέροντα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Νέα Κίνηση Καθηγητών διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια υβριστικού, σεξιστικού, απειλητικού, ρατσιστικού ή άλλου προσβλητικού περιεχομένου, λιβελλογραφήματα καθώς και σχόλια άσχετα με το περιεχόμενο των αναρτήσεων που ενδέχεται να προκαλέσουν λανθασμένες εντυπώσεις για το περιεχόμενο και το σκοπό ανάρτησης αυτού του ιστολογίου