Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Θέση ΟΕΛΜΕΚ για πειθαρχικές διώξεις συναδέλφων της Δημοτικής


Η ΟΕΛΜΕΚ, αφού μελέτησε την επιστολή της Γενικής Διευθύντριας ΥΠΠ προς την ΠΟΕΔ ημερομηνίας 2 Νοεμβρίου 2011, με θέμα τις αποφάσεις της ΠΟΕΔ για αποχή εκπαιδευτικών από ορισμένα καθήκοντα, αποφάσισε τα εξής: 

1.   Θεωρούμε απαράδεκτο το ύφος της επιστολής και τον εκβιαστικό τρόπο με τον οποίο η Γεν. Διευθύντρια απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς.

2.   Θεωρούμε απαράδεκτο το ΥΠΠ να απειλεί εκπαιδευτικούς με πειθαρχικές διώξεις, γιατί έχουν ασκήσει το συνταγματικά προστατευόμενο δικαίωμα της απεργίας ή άλλων απεργιακών μέτρων (όπως η αποχή από εξωδιδακτικές, εξωσχολικές δραστηριότητες).

3.   Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού να πάρει θέση επί του ζητήματος με σκοπό να αποσυρθεί η συγκεκριμμένη επιστολή της Γεν. Διευθύντριας.

Πρόθεση της Οργάνωσής μας είναι να μελετήσει το πιο πάνω θέμα με τις άλλες Εκπαιδευτικές Οργανώσεις.
               
Ο Πρόεδρος                                                     Ο  Γεν.  Γραμματέας

Δημήτρης Ταλιαδώρος                                             Θέμης Πολυβίου
Λευκωσία,   7  Νοεμβρίου  2011.

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ
Αρ. πρωτ. 103-1265.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Νέα Κίνηση Καθηγητών διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια υβριστικού, σεξιστικού, απειλητικού, ρατσιστικού ή άλλου προσβλητικού περιεχομένου, λιβελλογραφήματα καθώς και σχόλια άσχετα με το περιεχόμενο των αναρτήσεων που ενδέχεται να προκαλέσουν λανθασμένες εντυπώσεις για το περιεχόμενο και το σκοπό ανάρτησης αυτού του ιστολογίου