Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Δελτίο τύπου ΟΕΛΜΕΚ - αστυνομία

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Λευκωσία,  12  Ιουλίου  2010. 

Η ΟΕΛΜΕΚ θεωρεί την απόφαση του Αρχηγού της Αστυνομίας να διατάξει πειθαρχική έρευνα εναντίον μελών της ηγεσίας του Συνδέσμου Αστυνομίας ως σαφέστατη παραβίαση των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Η απόφαση του Αρχηγού της Αστυνομίας παραβιάζει την κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα και από ευρωπαϊκές δεσμεύσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας που αφορούν την ελευθερία της συνδικαλιστικής δράσης.

Η εντολή για διενέργεια πειθαρχικής έρευνας κατά συνδικαλιστών του Συνδέσμου Αστυνομίας για δηλώσεις τους που αφορούν καθαρά συνδικαλιστικά ζητήματα θεωρούμε ότι  αποσκοπεί  στη φίμωση και  στην επιβολή ενός ελεγχόμενου συνδικαλιστικού κινήματος στα πλαίσια του Αστυνομικού Σώματος.

Η ΟΕΛΜΕΚ, με όλο το σεβασμό στον Αρχηγό της Αστυνομίας, τον καλεί να αναθεωρήσει την απόφασή του και να δώσει τέλος στις πειθαρχικές έρευνες για
ζητήματα που σχετίζονται με  τη συνδικαλιστική δράση. Τα όποια προβλήματα και ζητήματα δεν μπορούν να λύνονται με πειθαρχικές έρευνες και διώξεις αλλά με διάλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Νέα Κίνηση Καθηγητών διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια υβριστικού, σεξιστικού, απειλητικού, ρατσιστικού ή άλλου προσβλητικού περιεχομένου, λιβελλογραφήματα καθώς και σχόλια άσχετα με το περιεχόμενο των αναρτήσεων που ενδέχεται να προκαλέσουν λανθασμένες εντυπώσεις για το περιεχόμενο και το σκοπό ανάρτησης αυτού του ιστολογίου