Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Πρόσβαση Εκπαιδευτικών στις Υπηρεσιακές Εκθέσεις τους

Ο αγώνας της Νέας Κίνησης για το δικαίωμα των εκπαιδευτικών να έχουν πρόσβαση σε όλους τους φακέλους τους φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς. Μετά τη διασφάλιση του δικαιώματος για πρόσβαση στον προσωπικό φάκελο (επίτευμα στο οποίο τα στελέχη μας συνέβαλαν καθοριστικά), μετά την κατοχύρωση του δικαιώματος των εκπαιδευτικών στην ελεύθερη έκφραση , δημοσιοποίηση και γραπτή διατύπωση των απόψεών τους (επίτευγμα του αγώνα των στελεχών μας), και αφού η σημερινά ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ αξιοποίησε επιτέλους τα σχέδια ψηφισμάτων που κατέθεσε η Νέα Κίνηση Καθηγητών στις ΠΣΓΑ, η προσπάθεια για το δικαίωμα πρόσβασης στους Υπηρεσιακούς μας φακέλους (όπου καταχωρούνται οι εκθέσεις των προϊσταμένων μας και τα σχετικά με την αξιολόγησή μας) άρχισε να αποδίδει καρπούς.

Πιστώνουμε θετικά τη σημερινή ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ για τη συνέχιση ενός αγώνα που ξεκίνησε από τον πρώην πρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ και τέως πρόεδρο της Κίνησής μας, καθώς και πολλών στελεχών της Νέας Κίνησης και για την επιβεβαίωση από το Γενικό Εισαγγελέα των θέσεων που εξέφρασε σε παλαιότερη Έκθεσή της η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Γι αυτό και δημοσιοποιούμε πρόσφατη ανακοίνωση της ΟΕΛΜΕΚ για το θέμα και τη σχετική επιστολή του Γενικό Εισαγγελέα προς τον Υπουργό Παιδείας.


Αναμένεται τώρα η απάντηση του Υπουργείου και οι συνακόλουθες αναγκαίες ενέργειες για τροποποίηση της νομοθεσίας. Η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ τώρα πρέπει να δώσει τη μάχη. Κι ελπίζουμε να αντέξει τον πόλεμο που θα ανοίξει για το θέμα αυτό από όλους όσοι θα βρεθούν μπροστά σε νέα δεδομένα: σε αυτά που θα δημιουργηθούν με την αποκάλυψη των εγγράφων που κρατούσαν στους φακέλους μας ως εφτασφράγιστα μυστικά τόσα χρόνια.
Εμείς, ως Νέα Κίνηση, δεσμευόμαστε ότι θα δώσουμε ΚΑΙ αυτή τη μάχη, για τα εργασιακά δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των συναδέλφων μας



Προς όλους τους Καθηγητές/Καθηγήτριες
Σχολείων Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης



Θέμα: Τοποθέτηση Γενικού Εισαγγελέα για την πρόσβαση των εκπαιδευτικών στις Υπηρεσιακές Εκθέσεις/Αξιολογήσεις τους


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας διαβιβάζουμε αντίγραφο επιστολής του Γεν. Εισαγγελέα της Δημοκρατίας κ. Κληρίδη, ημερομηνίας 8 Οκτωβρίου 2010, προς τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού σχετικά με την πρόσβαση των εκπαιδευτικών στις Υπηρεσιακές Εκθέσεις / Αξιολογήσεις τους.

Η Οργάνωσή μας θεωρεί την τοποθέτηση του Γενικού Εισαγγελέα ότι το αίτημα των εκπαιδευτικών για πρόσβαση στους φάκελους με τις υπηρεσιακές εκθέσεις / αξιολογήσεις τους και η κοινοποίηση των εκθέσεων αυτών προς τους καθηγητές πρέπει να ικανοποιηθεί, ως θετική εξέλιξη και καλεί τον Υπουργό Παιδείας να προβεί άμεσα σε ενέργειες έτσι ώστε να τροποποιηθεί ο σχετικός κανονισμός, σύμφωνα με τις υποδείξεις του κ. Κληρίδη.





Η  Πρόεδρος                                                     Ο  Γεν.  Γραμματέας




Ελένη Σεμελίδου                                               Κώστας Χατζησάββας
Λευκωσία,  13  Οκτωβρίου  2010.
Αρ. πρωτ.  103 -1397.2010
                                                                        Τ.Κ. 22159, 1518 ΛΕΥΚΩΣΙΑ
                                                                                                ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590
                                                                                                ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550
                                                                                                E-MAIL: info@oelmek.com.cy




Και η απάντηση του Γενικού Εισαγγελέα:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Νέα Κίνηση Καθηγητών διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια υβριστικού, σεξιστικού, απειλητικού, ρατσιστικού ή άλλου προσβλητικού περιεχομένου, λιβελλογραφήματα καθώς και σχόλια άσχετα με το περιεχόμενο των αναρτήσεων που ενδέχεται να προκαλέσουν λανθασμένες εντυπώσεις για το περιεχόμενο και το σκοπό ανάρτησης αυτού του ιστολογίου