Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Οι αριθμοί, οι διορισμοί, το Βατερλώ και τα ωρολόγια

Κυριάκος Κυριάκου
Μέλος του ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ (Νέα Κίνηση Καθηγητών)
Μια ακόμη σχολική χρονιά ξεκινά και η κοινή γνώμη παραμυθιάζεται με τις μεταρρυθμίσεις, τα αναλυτικά, τα ωρολόγια και το … Βατερλώ.

Το μέγα πρόβλημα της φετινής χρονιάς είναι ο μεγάλος αριθμός συναδέλφων εκτάκτων εκπαιδευτικών που βρέθηκαν στην ανεργία. Οι περικοπές και οι λανθασμένες προβλέψεις του ΥΠΠ δημιούργησαν ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα.

Δυστυχώς η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ έδωσε πίστη στις δηλώσεις του Υπουργείου, αγνοώντας τις επισημάνσεις της ΝΕΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ για την πραγματική εικόνα της κατάστασης (συνεδριάσεις ΚΔΣ 7/7/2010, 26/8/2010). Σήμερα 2/9/2010 η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ, κάτω από την πίεση των δεδομένων, ζητά με επιστολή της στον Υπουργό Παιδείας διορθωτικές κινήσεις. Χαιρετίζουμε τη μεταστροφή των κρατούντων στην ΟΕΛΜΕΚ και αναμένουμε την εξαγγελία μέτρων για άμεσο διορισμό των συναδέλφων (συγνώμη προς τη ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ για τη συμπεριφορά τους και mea culpa δεν αναμένουμε).

Ευτυχώς που αντιλήφθηκε η πλειοψηφία της ΟΕΛΜΕΚ ότι οι συνάδελφοι που σήμερα βρίσκονται σε απόγνωση δεν είναι απλοί αριθμο!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Νέα Κίνηση Καθηγητών διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια υβριστικού, σεξιστικού, απειλητικού, ρατσιστικού ή άλλου προσβλητικού περιεχομένου, λιβελλογραφήματα καθώς και σχόλια άσχετα με το περιεχόμενο των αναρτήσεων που ενδέχεται να προκαλέσουν λανθασμένες εντυπώσεις για το περιεχόμενο και το σκοπό ανάρτησης αυτού του ιστολογίου